Náš Dreamy day

Foto: Ondrej Irša

Od začiatku sme vedeli, že chceme mať svadbu v stodole. Pri každom evente, ktorý sme kedy organizovali sme sa naučili to, že priestory alebo prostredie je základ úspechu- zbytok už sa potom iba „doladí“. A aj preto sme začali prezisťovať možnosti takýchto priestorov už rok pred svadbou.  Po viacerých návštevách takýchto a podobných priestorov sme sa napokon rozhodli pre hospodársku budovu – (nie úplne klasickú celodrevenú stodolu) v Bošáci. Páčilo sa nám aj okolité prostredie, že tam bolo veľa zelene a detaily červených tehál zvonku na budove. Priestor pôsobil zároveň surovo a zároveň útulne, čo bolo veľmi zvláštne spojenie ale ihneď sme si ho zamilovali. Pri takýchto vonkajších prírodných svadbách je vždy dôležité aj počasie a preto pre nás bolo jasné, že to bude letná svadba (a zároveň v našich kalendároch prakticky nebol iný dátum ani možný :D).

Svadba bola v piatok, no bolo to ideálne, keďže vo štvrtok bol štátny sviatok a my sme to presne tak aj chceli. Aby si ľudia urobili čas a nešli do Bošáce iba na 1 večer ale aby si spravili predĺžený víkend  a užili si ho s nami.

Súčasným trendom býva napríklad aj posvadobný brunch, kedy sa stretnú svadobčania alebo aspoň najbližšia rodina na ďalší deň po svadbe pred obedom a dajú si spolu brunch, poprípade sa dojedajú zákusky a pagáčiky a rozprávajú sa zážitky z predošlého dňa.

Musím povedať, že sa nám tento trend veľmi páči a svadby už dávno nie sú iba o tom, že sa dvaja vezmú, dodržia zopár základných tradícií počas typickej hostiny a stretne sa široká rodina pri poháriku domácej. Je krásne že v súčasnosti je populárny práve individuálny prístup ku každej svadbe. Niekto kedysi vyhlasoval že „Svadba je pre rodinu“ ale svadba už dávno nie je pre rodinu. Svadba nie je o nikom inom ako o neveste a ženíchovi a tak by aj mala vyzerať. Má to byť ich dreamyday, bez ohľadu na to aký majú na to názor starí rodičia či sesternica z druhého kolena. Aj my sme to takto chceli a musím povedať že urobiť všetko podľa seba bolo to najlepšie rozhodnutie. Minimalistická zelená výzdoba, čipka a boho/rustikálne doplnky boli u nás jasnou voľbou na výzdobu. Tento štýl máme radi, máme veľa podobných doplnkov aj doma a odtiaľ sme si zároveň toho veľa aj priniesli.

Foto: Ondrej Irša

Schválne či poznáte rodinu ktorá vezie na svadbu svoje dekorácie z domu v štyroch autách. Ak ste takú stretli koncom augusta niekde medzi Bratislavou a Novým Mestom Nad Váhom – tak to sme boli my.

Najťažšou úlohou bolo zohnať catering do priestorov, kde prakticky nie je nijaká kuchyňa ani priestor pre servírovanie jedál. Challenge accpeted! Improvizovali sme a bolo to psychicky aj produkčne náročné ale napokon to dopadlo dobre.

Foto: Ondrej Irša

Deň pred svadbou sme namiesto relaxu doťahovali výzdobu v priestoroch, skladali kornútky na hádzanie levanduliek – riešili sme všetky detaily, ktoré nám napadli. Niekedy si hovorím, že sme to možno mohli zobrať z voľnejšieho konca ale to by sme potom asi neboli my.

A stále nás to baví.
A chceme robiť svadby.
A nie také hocijaké – chceme robiť také tie „Dreamy weddings“ .

A vtedy sme o tom začali naplno uvažovať a začal pomaly vznikať Dreamy day.